EPSI Rating tutki: Uudisasuntorakentaminen nousi asiakastyytyväisyydessä toimialavertailun kärkeen
 
  Lue selaimessa  
 

 
 

Päättäjäkirje 3/19
19.3.2019

 

Twitter

 
 
     
 

 
 

EPSI Rating tutki: Uudisasuntorakentaminen nousi asiakastyytyväisyydessä toimialavertailun kärkeen

Riippumattoman asiakastyytyväisyysindeksin mukaan uuden asunnon ostajien kokemukset sekä palvelun että tuotteen laadusta ovat nousseet huomattavasti. ”Me näemme hyvin harvoin näin suurta kehitystä yhden vuoden aikana. Rakentajat ovat selvästi panostaneet laatutyöhön ja käyttäneet tässä työkaluna tutkimuksen tarjoamaa tietoa”, kertoo EPSI Ratingin maajohtaja Heidi Laitinen. EPSI kehitti uudisasuntorakentamiseen soveltuvan tutkimuksen yhdessä RT:n kanssa. Uudisasuntorakentaminen nappasi nyt ykköspaikan eri toimialojen vertailussa.

Tutustu tutkimuksen tuloksiin
 
 
 
     
 
 
 

Etusivu uusiksi: ”Asuntorakentajat yllättivät kaikki – voittivat järisyttävällä ylivoimalla”

Tätä otsikkoa ei nähty eilen mediassa, vaikka aihetta olisi ollut. Uudisasuntorakentaminen ylsi asiakastyytyväisyystutkimuksessa yhtä maagiseen suoritukseen kuin Bottas Melbournessa, mutta vain jälkimmäinen nousi isosti uutisiin. Merja Vuoripuro pohtii blogissaan, miksi näin.

Rakentajat tekivät bottakset, kun yleisö katsoi muualle
 
 
 
     
 
 
 
 

Ilmanvaihdon sulkeminen on riskialtis keino säästää energiaa

Sisäilmayhdistys ja Kuntien sisäilmaverkosto ovat julkaisseet ohjeen, jossa suositellaan keskeyttämään ilmanvaihto esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa pääsääntöisesti silloin, kun rakennuksissa ei ole ketään. RT on ottanut suositukseen kantaa korostamalla, että ilmanvaihdon sulkeminen on lyhytnäköistä ja voi johtaa sisäilmaongelmiin. On tärkeä varmistaa ensin rakenteiden ja ilmanvaihtojärjestelmän kunto ja hyödyntää esimerkiksi tehokasta lämmöntalteenottoa. Sen jälkeen voi miettiä ilmanvaihdon järkevää ja käyttötarpeen mukaista käyttöä.

Lue RT:n kannanotto Hyvä sisäilma -suositukseen
 
 
 
     
 
 
 
 

Hyvän elämän elementit eetterissä 25. –29. maaliskuuta

Hyvän elämän elementit, eli RT:n hallitusohjelmatavoitteet kuuluvat maaliskuun viimeisellä viikolla Radio Classicin taajuudella. Aleksi Randell, Paavo Syrjö (kuvassa) ja Anu Kärkkäinen kertovat näkemyksistään liittyen muun muassa kaupungistumiseen ja kaavoitukseen, sujuvaan liikenteeseen ja raideliikenteen hankeyhtöihin sekä rakennetun ympäristön merkitykseen ilmastonmuutoksen torjumisessa. Pidemmät podcast-versiot radiohaastatteluissa on kuunneltavissa osoitteessa rakennusteollisuus.fi/vaalit ensi viikon maanantaista alkaen.

Haastattelut kuullaan viikon 13 aikana maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina noin kello 7:45 sekä uusintana viikolla 14 samoina päivinä noin kello 16:15.

Tutustu RT:n vaaliaineistoihin
 
 
 
     
 
 
 

INFRA ry muistuttaa: Sujuva liikenne on kilpailukykyä

Huonokuntoiset sillat ja tiet lisäävät matka-aikaa, kustannuksia ja päästöjä. Huono infra lisää yritysten kustannyksia jopa 7 prosentilla; pelkästään metsäteollisuuden kohdalla tämä tarkoittaa vuosittain 70 miljoonan euron lisälaskua. Muun muassa tämän vuoksi INFRA ry on ottanut hallitusohjelmatavoiteekseen Suomen saattamisen nelikaistaiseksi.

Tutustu INFRA ry:n vaalitavoitteisiin
 
 
 
     
 
 
 

Ehjää ei kannata korjata

Mikä suomalaisessa vuokra-asumisessa meni yli ruotsalaisten ymmärryksen ja missä viidessä asiassa meillä on asiat paremmin kuin länsinaapureilla? Merja Vuoripuro purkaa blogissaan pohjoismaista vertailua nuorten asumistilanteesta.

Lue blogi
 
 

Haamurajat tehty rikottaviksi

Haluammeko kaupungistumisen hyödyttävän koko Suomen hyvinvointia vai vaikeuttavan suomalaisten arkea ja toimeentuloa? Aleksi Randell muistuttaa blogissaan ratkaisevavasta työllisyyden, liikenneyhteyksien ja asuntotarjonnan kolmiyhteydestä.

Lue blogi
 
 
 
     
 
 
 
 

Sadalle nopeimmalle lippu WDBE 2019 -konferenssiin super earlybird -hintaan!

WDBE 2019 esittelee kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation parhaat ideat ja oivallukset, joiden avulla voidaan toteuttaa jatkuvasti parempaa rakennettua ympäristöä. Tapahtumaan on jo kiinnittetty useita kiinnostavia keynote -puhujia, muun muassa Eric Baczuk Googlelta (USA), Martin Bishop Amazonilta (UK) sekä Salla Palos Microsoftilta (USA) – ja lisää on tulossa! Tilaisuuden avaa Jaan Saar, joka johtaa Viron talous- ja viestintäministeriössä digitaalisen rakentamisen osastoa.

Tapahtuma järjestetään 24.–25. syyskuuta. Maaliskuun loppuun mennessä paikkansa varanneet saavat lippunsa edullisella early bird -hinnalla. Etu on tarjolla sadalle nopeimmalle varaajalle.

Lue tuorein WDBE 2019 -uutiskirje
 
 
 
     
 
 
 

Rakennusteollisuus RT ry
PL 381 (Eteläranta 10)
00131 Helsinki

   

puh: (09) 12 991
rakennusteollisuus.fi
rt@rakennusteollisuus.fi

   

Twitter

 
 
 
 

Tietosuoja
Rakennusteollisuus RT noudattaa henkilötietojen ja osoiterekistereiden käsittelyssä tietosuoja-asetuksen mukaista käytäntöä. Voit poistua uutiskirjeen jakelulistalta milloin tahansa peruuttamalla uutiskirjeen tilauksen.

Peruuta uutiskirjeen tilaus

Rekisteriseloste

Osoitelähde
Rakennusteollisuus RT ry:n jäsen- ja sidosryhmärekisteri